Thursday, June 25, 2009

DI KANTOR a.k.a OFFICE



Kwang2...kwang..... Ayumi & Sal posing kat office.
Masa ni korje tak ada. Lagi pun kitaorang mmg suka bab2 pose2 ni.


Lihatlah department yang paling tak banyak kerja.





Wednesday, June 24, 2009

KENAPA TAK BOLEH TIDUR NI?




Jam dah pun menunjukkan pukul 12.00 tengahmalam.
Ayumi masih lagi tak dapat lelepkan mata.
Bruce telah ambil keputusan untuk bawa Ayumi keluar makan.
Erm... mula2 cadang nak makan kat area rumah je,
Tapi sampai KL plak.
Kitaorang gi makan kat Bangsar.


Sebelum tu singgah kat Shell tepi jalan Bangsar untuk isi minyak.
Sambil tu tak lupa asam Ayumi.


Amboi...mentang2lah pukul 2 pagi jalan lengang., sempat lagi posing kat depan Muzium Negara.


Singgah lepak kat depan Masjid Negara jap.
Bosan gak dok dalam kereta. Saja amik angin tengah malam.



 

Wah!!! Malam dipenuhi dengan hujan Emas.hihi...
Kaya kalau hujan kat Malaysia ni Hujan turun tu Emas.



 

Kebetulan malam tu, malam minggu.
Ramai je orang kat BB & Club.
Suasana Malam KL yang penuh ngan lampu2..
Apa lagi, agak2 dah mengantuk & bosan kitaorang pun
"Cha, Alip, But"
CABUT.... balik umah tidur.
Sampai rumah dalam pukul 4.30pagi.


Monday, June 22, 2009

WEDDING CUSTOMER @ SHAH ALAM


Inilah wajah pengantin barunya...

Noni & Suaminya

Ayumi Resources watkan wedding Planner untuk majlis Noni.

Time ni kat rumah pihak lelaki.

Kalau nak tengok gambar Perkahwinan mereka,













DAH JADI HEROIN FILEM HINDUSTAN?

Khushiyan Aur Gham
MANN

(Di atas.. bukan pelakon sebenar..hihi..)
Khushiyan Aur Gham Saihti Hai
Phir Bhi Ye Chupp Rehti Hai
Abh Tak Kisi Ne Na Jaana
Zindagi KyaKehti Hai
Khushiyan Aur Gham Saihti Hai
Phir Bhi Ye Chupp Rehti Hai
Abh Tak Kisi Ne NaJaana
Zindagi Kya Kehti Hai
Apni Kabhi, To Kabhi Ajnabi Aansoon Kabhi,
To Kabhi Hai Hansee , Dariya Kabhi To Kabhi
Tishnagi Lagti Hai Ye To
Khushiyan Aur Gham SaihtiHai
Phir Bhi Ye Chupp Rehti Hai
Abh Tak Kisi Ne Na Jaana
Zindagi Kya Kehti Hai...
KhamoshiyoonKi
Dheemi Sadaa Hai
Ye Zindagi To, Rab Ki Dua Hai Chu Ke Kisi Ne Isko,
Dekha Kabhi Na Aihsaas KiHai Khushboo, Meheki Hawa Hai
Khushiyan Aur Gham Saihti Hai
Phir Bhi Ye Chupp Rehti Hai
Abh TakKisi Ne Na Jaana
Zindagi Kya Kehti Hai...
Ahaa Aa Aa Aa Umm Hmm Umm Umm...
Mann Se Kaho Tum,Mann Ki Suno Tum Mann Meet Koi,
Mann Ka Chuno Tum Kuch Bhi Kahegi Duniya
Duniya Ki Chodo Palkon Mein Sajke Jhil Mil Sapnay Bunoo Tum
Khushiyan Aur Gham Saihti Hai
Phir Bhi Ye Chupp RehtiHai
Abh Tak Kisi Ne Na Jaana
Zindagi Kya Kehti Hai
Apni Kabhi, To Kabhi Ajnabi
Aansoon Kabhi, ToKabhi Hai Hansee Dariya Kabhi,
To Kabhi Tishnagi Lagti Hai Ye To
Khushiyan Aur Gham SaihtiHai
Phir Bhi Ye Chupp Rehti Hai
Abh Tak Kisi Ne Na Jaana
Zindagi Kya Kehti Hai...

RAMBUT BARU KU



Inilah rupa Ayumi bila rambutnya telah dipotong pendek.
Hampir nak menangis Ayumi time kena potong rambut
yang panjang tu....
Rambut pendek nie menampakkan lagi "Wajah Keibuan".

Hehe.... nampak tembam plak potong rambut pendek.
Tapi, apa yang penting "Still Cutie" :P

Sempat lagi berposing kat depan menara berkombar...
Nie sebenarnya nak hilang kan rasa sedih kehilangan rambut..wah..wah..
Alamak.... gambar nie menampakkan perut yang semakin
mengembang plak!! hihi...



Sefy pun ikut sekali rupanya..

Sunday, June 21, 2009

PETUA APABILA BOSAN DALAM KERETA


Inilah salah satu tabiat Ayumi apabila bosan dok dalam kereta lama2.
Kalau kawan2 ada sifat rasa bosan duduk dalam kereta lama2,


Meh.... Ayumi bagi Tips untuk mengelakkan bosan!

1. Pasang radio kuat2 sambil nyanyi dengan sepenuh hati.Sambil kepala anda terlentok2..
Tapi ingat, jangan sampai biarkan pemandu disebelah tertidur dengan nyanyian anda!!

2. Ambil camera @ handphone camera anda, untuk mengambil gambar anda sendiri sewaktu dalam kereta. Buat saja muka @ aksi2 bosan anda.
Bayangkan anda sedang menjadi "Model Minyak Atar"

Sekian saja Tips2 menarik pada kali ini.
Kita jumpa dilain masa... SEE U..bye..

MARI MEMASAK BERSAMA CHEF BRUCE

cara-cara memasak SARDIN

Mula2..kita selongkah almari dapur rumah kita.
Kemudian kita tengok apa yang terdapat dalam almari.
Selepas beberapa minit kemudian, saya terjumpa tin berwarna MERAH.
Tin yang mengandungi ikan.

Jadi hari ini, saya sebagai "Chef Bruce" akan memasak
"Sardin Alam Pawana"
Masakan ini khas saya masak untuk isteri saya.
Mula2, kita potong bawang kecil. (potong jgn tak potong)



Haaa...potong jangan terlalu halus. Sebab kita bukan nak bagi BABY makan.



Sebelum itu, goreng kentang terlebih dahulu.
Setelah itu, barulah kita tumis bawang & masukkan sardin.
Untuk nampakkan ia lebih PAWANA,
masukkan kentang & suhun ke dalam sardin tadi.
Setelah siap dimasak, barulah kita MAMAM!! hihi...

Wednesday, June 17, 2009

MENGIMBAU KENANGAN LAMA

WEDDING PARENTS KAMI


Ha...ni parent Ayumi.
~ En Sani & Pn Hawa ~
Yang kat atas ni, gambar Ayah Ayumi time nak angkat nikah.
Serba Putih tu!!

Ini pula gambar parent Ayumi masa "Malam Berinai".
Wah2...mama Ayumi pakai Gaun lagi.

Ha..Ini gambar sandingnyer.
Songker penuh berwarna "Kelabu"
Tapi dalam gambar nampak mcm warna hitam.

Atas ni, gambar parent Bruce.
Ini gambar time sanding tau. Bersongket tabur warna Merah.
En Md Nor & Pn Saloma

GAYA MEMBAWA ANAK BERSHOPPING


Tengok lah gambar kat atas tu?
Bruce & Kimmy
Ngah Shopping barang dapur kat Tesco.
Macam nie lah rupa Bruce bawak anak gi shopping barang dapur.
Kimmy masa ni ngah demam.
So, dia asik meragam je coz badan dia tak sihat.
Lepas je shopping, apa lagi Bruce bawa Kimmy makan MC Donald.
Tapi Kimmy makan "Kentang Goreng" je.
Itu pun kena kunyahkan. Bruce & Ayumi yang makan lebih2.
video

Video Kimmy yang Comel......muah

Monday, June 15, 2009

AKU & DIRIMU



Ari Lasso feat. Bunga Citra Lestari – Aku Dan Dirimu

tiba saatnya kita saling bicara

tentang perasaan yang kian menyiksa

tentang rindu yang menggebu

tentang cinta yang tak terungkap

sudah terlalu lama kita berdiam

tenggelam dalam gelisah yang tak teredam

memenuhi mimpi-mimpimu malam kita

reff:

duhai cintaku, sayangku, lepaskanlah

perasaanmu, rindumu, seluruh cintamu

dan kini hanya ada aku dan dirimu

sesaat di keabadian

jika sang waktu kita hentikan

dan segala mimpi-mimpi jadi kenyataan

meleburkan semua batas

antara kau dan aku, kita

PENYERI HIDUPKU





Gambar "Baby" kat atas ni merupakan anak angkat kami.


~ Mohd Hakimi ~




Masa ni Kimmy baru pandai meniarap. Usianya baru mencecah 6 bulan.


Tengok Mata Kimmy? Sama tak ngan mata Ayumi?


Inilah pengubat segalanya. Bila penat, marah, sedih & segalanya lah...


Kimmy lah pengubatnya.


Bruce kalau balik kerja je mesti kejar Kimmy dulu.


Sekurang2nya dapat "Cium" jadilah.




Nanti Ummy bagi "Adik" nak?


Sunday, June 14, 2009

BBQ BERSAMA FAMILYKU

DIRUMAHKU SYURGAKU


Ni gambar kami ngah wat BBQ kat umah sewa kami.
Maklumlah baru kawen, wat2 makan2 cikit untuk family & jiran2 baru.
Wajah kepenatan terpancar yer di atas.
Maklumlah, dengan kemas rumah & masak dari pagi hingga mlmnyer.

Bab kemas rumah ni Ayumi yang buat.
Bab masak pula Bruce yang settlekan. Haha.. terbalik sikit kitaorang.
Bruce ni memang suka masak dari kami sebelum bertunang lagi.
Kalau dia masak apa2 pasti akan sampai dirumah Ayumi.
Tapi ada satu lagi tentang Bruce ni.
Kalau masak dia tak nak ada sapa yang kacau.
Coz Bruce ni cerewet cikit bab2 masak nie.


Apa lagi, sambil membakar kerang masuk mulut sekali.
Kira pakage lar nie.
Si comey kat belakang tu wat pose comey2 lah tu.
Ingat comey sgt lah tu..


Tengok tue si comey yang suka menyebok je.
Kakak dia nak makan pun susah.
Speggeti tu Bruce yang masak. Erm.. yum2.. sedap tau.
Si comey tu cukup suka bila Bruce masak speggeti.
Mau die makan berpinggan2.


Ayah Ayumi pun tak ketinggalan untuk tolong membakar2 yer.
Mama kat dalam ngah layan jiran2 Ayumi yang datang.
Walaupun kami wat secara kecil2an, tp ianya sangat menyeronokkan.

Thursday, June 11, 2009

LAGU TEMA CINTAKU
VERSI BRUCE a.k.a FAIRUS


DEALOVA

aku ingin menjadi mimpi indah dalam tidurmu

aku ingin menjadi sesuatu yg mungkin bisa kau rindu

karena langkah merapuh tanpa dirimu

oh karena hati tlah letih

 
aku ingin menjadi sesuatu yg selalu bisa kau sentuh

aku ingin kau tahu bahwa ku selalu memujamu

tanpamu sepinya waktu merantai hati

oh bayangmu seakan-akan



reff: kau seperti nyanyian dalam hatiku

yg memanggil rinduku padamu

seperti udara yg kuhela kau selalu ada



hanya dirimu yg bisa membuatku tenang

tanpa dirimu aku merasa hilang

dan sepi, dan sepi

 
repeat reff [2x]

 
selalu ada, kau selalu ada

selalu ada, kau selalu ada


Wednesday, June 10, 2009

MAJLIS SAMBUT MENANTU

Sg. Buloh


30 May 2009 ~ Majlis Sambut Menantu yang telah diadakan dikediaman
parent Bruce terletak di Kundang, Sg.Buloh.
Majlis yang diadakan adalah sebulan selepas Majlis Perkahwinan kami.
Ayumi & Bruce wat lambat cikit kerana kami kesibukan dengan kerja.
Jadi terpaksa lah dipostpone sebulan.

Majlis yang diadakan adalah secara kecil2an sahaja.
Hanya saudara mara, rakan2 & jiran tetangga yang hadir.
Kami membuat jamuan makan dan doa selamat.

Acara persandingan tidak kami adakan di Kundang.
Ini disebabkan kelewatan sebulan yang membuatkan kami rasa seperti
Pengantin dah Basi.... wakaka...

Kami hanya memakai pakaian pengantin bertemakan songket Putih.
Alhamdulillah, majlis berjalan lancar pada hari itu.
Kebetulan tarikh 30 May 2009 ni sama tarikh dengan majlis sambut menantu
di rumah parent suami Sal.
(** Kita sama2 jadi pengantin pada hari yang sama lah Sal)
=)


Tuesday, June 9, 2009

BEST FRIEND WEDDING ~ SALBIAH & FAIZUL




2 May 2009 ~ Tarikh dimana berlangsungnya Majlis Perkahwinan kawan baik Ayumi.
Salbiah merupakan kawan office Ayumi.
Sal berkawen dengan lelaki pilihannya yang bernama Faizul.
Sal seorang kawan Ayumi yang paling best pernah Ayumi jumpa.

Walaupun Ayumi dan Sal beza setahun umur, tapi kami berdua serasi.
Kadang2 Ayumi respect Sal sebagai kakak kepada Ayumi.
Coz dia lebih memahami, lebih berfikiran matang, lebih senang utk berbincang.

Sal melangsungkan perkahwinannya di kediaman orang tua nyer yang
terletak di Puchong batu 14.
Dengan bertemakan warna Purple dan juga merupakan warna kegemaranya.

Pada mulanya Ayumi yang akan jadi pengapitnyer.
Disebabkan masalah kesihatan, Ayumi terpaksa menggantikannya dengan Safy.
Ayumi harap sangat2 Sal akan faham.
(*** Jangan marah yer Sal..)


Hehe... acara yang paling Ayumi & Bruce nantikan.
RENJIS MERENJIS.
Time nie kami pun baru beberapa minggu jadi pengantin baru.
Jari pun  masih berinai penuh lagi.

Tengok Ayumi siap pakai baju warna ikut tema Sal lagi tau.
Hehe..... Ayumi siap buat rambut Kepok2 lagi,
semata2 nak gi kenduri Sal tau.
(*** P/s : Sal, aku dah abih duit wat rambut untuk wedding ko..)


Tengok tue, bukan main suka lagi Ayumi nak merenjis2 pengantin.
Maklumlah, masa Ayumi kawen orang asik kenekan Ayumi je.
Sekarang tiba masa Ayumi nak membalas balik.
Wakaka... jaga2 ar korang.!

Apa pasal mulut Ayumi cam tue??
Tue lah banyak sangat mengomel tue.

Ayumi ada sedikit ucapan untuk Sal. Itu pun kalau Sal ada terbaca :-
" Chot, sumpah ko memang cantik giler time nie. Ko lah kawan aku paling memahami aku.
Ko lah yang paling setia mendengar kisah suka duka aku. Ko memang best Sal.
Aku doakan ko bahagia sehingga ke akhir hayat. Amin "


Ada beberapa keping gambar kawen Sal & Faizul untuk kenang2an.


OOppps.. tertinggal pula.
Nie gambar parent Ayumi bersalam2an ngan pengantin.
Baju hitam tu ayah Ayumi..
Masih hensem lagi kan. Dulu masa muda2 orang semua panggil die
Jamal Abdilah. Orang kampung panggil ayah macam tu
sebab masa muda2 muka ayah sebiji macam muka
Jamal Abdilah.

Baju hijau tu mama Ayumi.
Pun masih cun lagi tau, walaupun umur dah nak masuk 50 tahun.
Mama kata banyak lah makan ulam2 & jamu.
Perempuan banyak kene jaga.
(** Ayat yang selalu dengar bila mama dah start ceramah)

HARI RAYA AIDILFITRI 2008



Gambar nie merupakan kenangan buat kali pertamanyer
beraya dengan status SUAMI & ISTERI.
Alhamdulillah.... Pelbagai suka & duka kami hadapi bersama,
akhirnya kami berjaya sehingga kami diIjab Kabulkan.

Masa nie kami On The Way perjalanan ke Perak iaitu kampung Ayumi.
Dalam masa perjalanan, kami sempat merakam detik2 indah bersama.
Merasakan satu kenikmatan yang luar biasa apabila beraya sebagai seorang Isteri.
Penuh bermakna & dipenuhi dengan keindahan yang warna warni.


Bila dikenang kembali kisah suka suka kami sebelum berumahtangga,
kami merasakan satu kepuasan dengan apa yang kami perolehi sekarang.
Syukur Alhamdulillah.

Bukan bayi yang baru lahir je perlu kita corakkan hidupnyer,
malah suami isteri yang baru kawen pun perlu pandai corak kehidupannya.
Barulah rumahtangga akan kekal bahagia & kekal hingga akhir hayat.
Amin  (Nasihat untuk diri sendiri..)